Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás pulykamellfilé friss salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamell
  • 4 gerezd fokhagyma (vagy fokhagymás grillpác fűszerkeverék a fűszerek helyett)
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db chili
  • só

A saláta hozzávalói

  • 1 fej lollo rosso saláta
  • 2 darab paprika
  • 2 darab paradicsom
  • 150 g joghurt
  • 20 dkg feta sajt
  • bors
  • só

Elkészítése

A pác hozzávalóit keverjük össze. A pácba ne tegyünk sót!

A pulykamell filét szeleteljük fel, kenjük be a páccal, majd 2 órára tegyük hűtőbe.

A pácból kivéve, ha nagyobb darabokra vágtuk a húst grillre is tehetjük, ha csíkokra, akkor serpenyőben is süthetjük. Kb 8-10 perc alatt elkészül.

A saláta hozzávalóit tetszés szerinti darabokra vágjuk, hozzákeverjük a joghurtot, ízesítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott fetát is.

Az elkészült húst a friss salátával kínáljuk. Pirítóst is adhatunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fokhagymas-pulykamellfile-friss-salataval/