Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás, sült pulykacomb egyszerűen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 pulyka alsó comb
  • 1 fej fokhagyma
  • só
  • frissen őrölt bors
  • őrölt pirospaprika
  • kevés étolaj


Elkészítése:

A fokhagymát gerezdekre bontottam, meghámoztam, majd hosszában kettévágtam. (A vágás miatt az aromája jobban kioldódik a húsban.)

A comb bőrét körben bedörzsöltem étolajjal, sóztam, és borsot őröltem rá, kicsit megpaprikáztam.

Keskeny pengéjű csontozó késsel lyukakat szúrtam bele, és minden lyukba fokhagymát nyomtam addig, míg a fokhagyma el nem fogyott. Mindkét combba sikerült egyenletesen elosztani a fokhagymát.

Sütőtálba téve nagyon kevés vizet töltöttem alá, és lefóliázva előmelegített sütőbe tettem.

Alsó-felső sütéssel sült kb. 1 órát, majd a fóliát levéve kicsit megpirítottam rajta a bőrt. Ezzel ropogós és szép színű lett.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fokhagymas-sult-pulykacomb-egyszeruen/