Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás sült pulykaszárny recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db pulykaszárny
  • 6 gerezd fokhagyma
  • tej
  • szárnyas fűszerkeverék
  • só
  • bors

Köret

  • burgonya
  • rozmaring
  • vaj
  • fokhagyma

Elkészítése

A szárnyakat előző este megtisztítjuk, majd egy kisebb edénybe tesszük, ami jól körülöleli. Annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje, és beletesszük a zúzott fokhagymát. Egy éjszakán át pácoljuk a hűtőben. Másnap leitassuk róla a tejet, és befűszerezzük. Egy jénait kivajazunk, beletesszük a szárnyakat, majd ráöntjük a fokhagymás tejet. Forró sütőben pirosra sütjük.

A körethez a megtisztított burgonyát negyedekre vágjuk, tepsibe tesszük, olvasztott vajjal és rozmaringgal átforgatjuk, majd alufóliával lefedjük, és betesszük a szárny mellé sülni. Amikor megpuhult, levesszük róla az alufóliát, és pirosra sütjük. Amint kivesszük a sütőből, zúzott fokhagymával és sóval átforgatjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fokhagymas-sult-pulykaszarny/