Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 5 dl tej
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 ek szezámmag
- 1 ek fénymag
A panírozáshoz:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 4 db tojás
- 30 dkg teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a fokhagymás tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A májakat lecsepegtetjük és papírtörlőn leitatjuk, majd a szokásos módon /liszt, felvert tojás, szezámmaggal és fénymaggal elkevert teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsa/ bepanírozzuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!
Köretnek párolt zöldséget készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

