Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás, tejszínes csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab csirke felsőcomb
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • 2 fej fokhagyma
  • 120 ml csirkehúsleves alaplé
  • 80 ml fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 60 ml joghurt
  • kevés olaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A csirkecombok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és hirtelen aranybarnára sütjük a combok mindkét oldalát.

Ha a combok pirosra sültek, akkor kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a gerezdekre szedett és meghámozott fokhagymát, majd ha már érezzük az illatát, akkor visszatesszük a combokat is a serpenyőbe. Felöntjük az alaplével, utána a borral, a joghurtot is hozzáadjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Összekeverjük, összerázzuk amennyire tudjuk, majd lefedjük és a combokat puhára pároljuk. Közben időnként meglocsoljuk a szafttal a húsokat, hogy ne száradjanak ki.

Ha a combok megfőttek, akkor megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és már tálalhatjuk is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fokhagymas-tejszines-csirkecomb/