Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Fokhagymás, tejszínes pulykatokány

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg pulykanyesedék 1 fej hagyma 6 gerezd fokhagyma 1 dl száraz fehérbor 2 dl főzőtejszín 1 kanál liszt só, frissen őrölt bors 1 kis kanál petrezselyem zöld kevés étolaj Elkészítése: A húst leellenőrizzük, ha nagyobb darabokat találunk benne, akkor szétvágjuk. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd megsózzuk. Felöntjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykanyesedék
  • 1 fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kanál liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kis kanál petrezselyem zöld
  • kevés étolaj


Elkészítése:

A húst leellenőrizzük, ha nagyobb darabokat találunk benne, akkor szétvágjuk.

Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd megsózzuk.

Felöntjük kevés borral, majd hozzáadjuk az apró húst és fehéredésig pároljuk.

A pulykanyesedék nagyon gyorsan elkészül, csak néhány perc szükséges a főzéshez.

A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és serpenyőbe öntjük. Megborsozzuk, majd megszórjuk petrezselyem zölddel és újraforraljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is