Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás, tejszínes pulykatokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykanyesedék
  • 1 fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kanál liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kis kanál petrezselyem zöld
  • kevés étolaj


Elkészítése:

A húst leellenőrizzük, ha nagyobb darabokat találunk benne, akkor szétvágjuk.

Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd megsózzuk.

Felöntjük kevés borral, majd hozzáadjuk az apró húst és fehéredésig pároljuk.

A pulykanyesedék nagyon gyorsan elkészül, csak néhány perc szükséges a főzéshez.

A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és serpenyőbe öntjük. Megborsozzuk, majd megszórjuk petrezselyem zölddel és újraforraljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fokhagymas-tejszines-pulykatokany/