Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- csirke fűszerkeverék
- 3 főtt tojás
- 20 dkg füstölt, főtt tarja
- 2 zsemle
- 1,5 dl tej
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kk kakukkfű
- 5 ek napraforgó olaj
- 0,5 dl víz
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan mossuk meg.
A zsemléket áztassuk tejbe, majd nyomkodjuk ki. Adjuk hozzá a felkockázott tojást és a szintén felkockázott tarját. Adjuk hozzá a fűszereket, és gyúrjuk jól össze a tölteléket.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a csirkecombokat. A combokat megszórjuk csirke fűszerkeverékkel és kakukkfűvel (én egy kis szárított medvehagymával is meghintettem).
Olajjal kikent tepsibe helyezzük a megtöltött, befűszerezett combokat. 0,5 dl vizet öntünk alá, és fóliával lefedve 200 fokos sütőben sütjük. Amikor már puha a hús, levesszük a fóliát róla, a kisült szafttal meglocsoljuk, és 10 percet még így pirítjuk.