Egy nagy serpenyőben a csíkozott szalonnát ropogósra pirítjuk, majd a pörcöket kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon a csirkecombokat mindkét oldalukon körülbelül 5 percig elősütjük, enyhén megsózzuk.
A húsokat a serpenyő egyik felébe húzzuk, a másik oldalon pedig megpároljuk a karikázott újhagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát. Felöntjük a húsleves alappal, majd visszatesszük a félretett szalonnadarabokat is. Lefedve 15-20 percig pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul.
Ezután alacsonyabb lángra vesszük, hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót, végül a tépkedett salátát is. Még körülbelül 4 percig főzzük, hogy minden összeérjen.
Frissen, pita szeletekkel vagy kenyérrel kínáljuk, de magában is tartalmas étel.
Tipp
A saláta helyett spenóttal vagy mángolddal is elkészíthető, így még zöldebb és üdébb lesz az étel. A szalonna helyett füstölt sonkával is variálhatjuk, amely másfajta, de szintén ízletes aromát ad.