Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia csirke zöldborsóval és szalonnával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb (alsó-felső vegyesen)
  • 6 szelet húsos szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag újhagyma
  • 300 ml alaplé (lehet csirke vagy zöldség is)
  • 30 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 fej saláta (lehet római, de nálunk a hagyományos került bele)

Elkészítése

Egy nagy serpenyőben a csíkozott szalonnát ropogósra pirítjuk, majd a pörcöket kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon a csirkecombokat mindkét oldalukon körülbelül 5 percig elősütjük, enyhén megsózzuk.

A húsokat a serpenyő egyik felébe húzzuk, a másik oldalon pedig megpároljuk a karikázott újhagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát. Felöntjük a húsleves alappal, majd visszatesszük a félretett szalonnadarabokat is. Lefedve 15-20 percig pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul.

Ezután alacsonyabb lángra vesszük, hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót, végül a tépkedett salátát is. Még körülbelül 4 percig főzzük, hogy minden összeérjen.

Frissen, pita szeletekkel vagy kenyérrel kínáljuk, de magában is tartalmas étel.

Tipp

A saláta helyett spenóttal vagy mángolddal is elkészíthető, így még zöldebb és üdébb lesz az étel. A szalonna helyett füstölt sonkával is variálhatjuk, amely másfajta, de szintén ízletes aromát ad.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/francia-csirke-zoldborsoval-es-szalonnaval/