Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 80 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet só
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 1 db babérlevél
  • 10 szem tarka bors
  • 1 evőkanál kókuszzsír (vagy 2-3 evőkanál olaj )
  • 2 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • bazsalikom
  • 0,5 liter víz
Francia csirke kép

Elkészítése

Első lépésként a sütőtál aljára gyengén besózott csirkecombokat helyezünk el. Ezt követően rárakjuk a megtisztított és karikára vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát. Ezen a ponton adjuk hozzá a zsiradékot, például olajat vagy zsírt.

A következő réteg a karikára vágott burgonya lesz, amelynek tetejét szintén megsózzuk. Ezt követően szórjuk rá a többi fűszert, mint például borsot vagy más kedvenc fűszereinket. A zöldségek közül a csíkokra vágott zöldpaprikát és a cikkekre vágott paradicsomot is elhelyezzük a burgonya tetején.

Miután mindent a sütőtálba helyeztünk, felöntjük vízzel, hogy a hozzávalók félig ellepődjenek. Lefedve közepesen meleg sütőben, 170-180 fokon pároljuk az ételt kb. 70-80 percig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/francia-csirke/