Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 csirkeszárny 4 csirkecomb 1 csontos csirkemell 3 cső kukorica 60 dkg burgonya só 1,5 l étolaj olajsütő ennek hiányában magas falú lábas fedővel Elkészítése: Meghámozzuk, megmossuk, ujjnyi vastagra felkarikázzuk a burgonyát. Az olajat beleöntjük a fritőzbe vagy a lábasba, felmelegítjük a krumplisütéshez való hőfokra. Közben megtisztítjuk a csirkedarabokat, majd enyhén besózzuk. Megtisztítjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kulina
Beküldte: 2015.08.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 csirkeszárny
  • 4 csirkecomb
  • 1 csontos csirkemell
  • 3 cső kukorica
  • 60 dkg burgonya
  • 1,5 l étolaj
  • olajsütő ennek hiányában magas falú lábas fedővel


Elkészítése:

Meghámozzuk, megmossuk, ujjnyi vastagra felkarikázzuk a burgonyát.

Az olajat beleöntjük a fritőzbe vagy a lábasba, felmelegítjük a krumplisütéshez való hőfokra. Közben megtisztítjuk a csirkedarabokat, majd enyhén besózzuk. Megtisztítjuk a kukoricákat, kettétörjük.

Kezdhetjük a sütést: a lényeg a sorrend, először a burgonyát, utána a kukoricát, végül a csontos húst sütjük meg. Szépen tálra rendezzük, a burgonyát csak tálaláskor sózzuk meg. A kukorica enyhén pirulva a saját cukortartalmától kellemes édeskés ízt kap, nem szükséges sózni. A hús nem igényel más fűszert a són kívül, az előtte sütöttek miatt.
[box style=”info”]Nyáron friss salátával, télen inkább birs kompóttal kínáljuk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kulina
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is