Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Füstölt pulykacombbal töltött kosárkák, fokhagymás joghurttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál só

A töltelékhez

  • füstölt pulykacomb
  • sajt

A szószhoz

  • 100 ml görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sóval és a tojással. Ezután hozzáadjuk a szobahőmérsékletű, felkockázott margarin és jól összedolgozzuk. Fóliába tekerve, 20 percig pihentetjük hűvős helyen.

Pihentetés után kis golyókat formálunk a tésztából, annak függvényében, hogy mekkorák a formáink. Nem kell kivajazni a formákat, mivel a tésztában lévő margarin nem engedi, hogy beleragadjon.

A formákba nyomkodjuk a tésztát és hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.

A sajt lehet bármilyen. Annyi a dolgunk, hogy lereszeljük. Ezután felkockázzuk a füstölt pulykacombot.

A kosárkákba helyezzük a sajtot, majd rá a felkockázott pulykacombot is.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Az öntethez lereszeljük a fokhagymát és összekeverjük a joghurttal, amíg elkészülnek a kosárkák.

Ebből az adagból 18 kosárka készűlt.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fustolt-pulykacombbal-toltott-kosarkak-fokhagymas-joghurttal/