Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Füstölt scamorzával és sonkával töltött csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2-3 csirkemell
  • 1 zacskó füstölt scamorza sajt
  • 1 csomag szeletelt parasztsonka
  • só
  • bors
  • olaj

A körethez:

  • rizs
  • ananász
  • kukorica

A panírozáshoz:

  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa


Elkészítése:

A húsokat vékony szeletekre vágjuk, megmossuk majd papírtörlővel áttöröljük. Fűszerezzük ízlés szerint. Minden szeletre helyezzük 1-1 szelet sonkát és egy kis darab sajtot. Tekerjük fel a húsokat, majd panírozzuk be. Nem szükséges összetűzni őket, mert a sütés alatt a panír összezárja úgyis a széleket.

A csirkemell sütéséhez nem kell sok idő. Forgassuk, nehogy a panír megégjen. Sokan nem szeretnek olajban sütni, használhatunk kókuszzsírt is, de süthetjük a sütőben is sütőpapíron. Köretnek burgonyapüré illik hozzá, de mi most ananászos-kukoricás rizzsel fogyasztottuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fustolt-scamorzaval-es-sonkaval-toltott-csirkemell/