Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Füstölt sonkával, sajttal töltött csirkecomb filé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb filé
  • 4 szelet sonka
  • 4 szelet füstölt sajt
  • 4 szelet bacon
  • só
  • szárnyas fűszerkeverék

A panírozáshoz

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kávéskanál szezámmag
  • 1 kávéskanál lenmag

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

A csirkecombokat lebőrözzük, és a vastagabb húsrészeket késsel óvatosan szétnyitjuk. A combfiléket két nylon zacskó között enyhén kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. A húst megsózzuk, és szárnyas fűszerrel ízesítjük.

Minden kiterített combfilére hosszában helyezünk egy szelet bacont. A hús egyik oldalára teszünk egy szelet füstölt sajtot és egy szelet füstölt sonkát, majd a másik oldalt ráhajtjuk, és fogvájóval rögzítjük, hogy a töltelék ne essen ki.

A zsemlemorzsát összekeverjük a szezám- és lenmaggal, majd a combokat lisztbe, felvert tojásba és végül a magos zsemlemorzsába forgatjuk. A bundázott húsokat közepesen forró olajban, mérsékelt lángon kisütjük, hogy a belseje is átsüljön.

Tálalás előtt a fogpiszkálókat eltávolítjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fustolt-sonkaval-sajttal-toltott-csirkecomb-file/