Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres csirkeszárny recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál menta
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 evőkanál koriander
  • 4 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • kb 1 dl húsleves
  • 1 kávéskanál bors

Elkészítése

A csirkeszárnyakat kettévágjuk és jól behűtjük, így jobban fognak sülni. A hagymát finomra vágjuk a zöld fűszerekkel együtt. Az olajat felhevítjük, és a szárnyakat megforgatva pirosra sütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük őket.

A hagymát a visszamaradó olajban megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a cukrot és kevergetve világosra karamellizáljuk. Hozzáöntjük a levest, és visszatesszük a szárnyakat. Megborsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, és lefedve kis lángon kb. 30 percig pároljuk.

Ezután fedetlenül, kevergetve sütjük-pároljuk tovább, amíg a húsokon vastag bevonat nem lesz.

Párolt rizs és zöldsaláta illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fuszere-csirkeszarny/