Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszerekkel kent csirkecomb, salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirkecomb (farrésszel)

A hamis páchoz

  • 3 dl olaj
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 teáskanál bors
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál csirke fűszersó (ha van otthon)

A salátához

  • 0,5 fej lilakáposzta
  • 0,5 fej fehérkáposzta
  • 0,5 0,5 jégsaláta
  • 1 fej hagyma

Az öntethez

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy dobozos tejföl
  • só
  • őrölt pirospaprika
  • bors

Elkészítése

Hús:

A csirkecombokat egy tűzálló üvegtálba tesszük, villával megszurkáljuk. A páchoz valókat alaposan elkeverjük, majd ráöntjük a húsra. Fóliával letakarjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és további 25–30 percig sütjük, amíg a combok szépen megpirulnak.

Saláta:

A káposztákat, a jégsalátát és a hagymát nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd egy nagy tálban összekeverjük.

Öntet:

A zúzott fokhagymát összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal és csípős paprikával. Az öntetet a salátára öntjük, és alaposan elkeverjük, hogy mindenhová jusson belőle.

Tálalás

A sült csirkecombokat a friss salátával kínáljuk, így teljes értékű, könnyed fogást kapunk.

Tipp

A páchoz tehetünk egy kevés citromlevet vagy mustárt is, így frissebb ízt kap a hús. A salátát feldobhatjuk reszelt sárgarépával vagy kukoricával.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fuszerekkel-kent-csirkecomb-salataval/