Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres csirke burgonyán sütve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 4 csirkecomb
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kakukk fű
  • bazsalikom
  • pirospaprika
  • szárított kakukkfű
  • szárított rozmaring
  • 2 dl főzőtejszín
  • dkg tetszőleges ízű reszelt vagy szeletelt sajt
  •  nekem szeletelt füstölt sajtra esett a választásom
  • melytől kellemes
  • enyhén füstös ízt kapott az étel

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és ketté vagy négybe vágjuk attól függően mekkora. A hagymát szintén hámozzuk, megmossuk és cikkekre vágjuk.

A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. A combokat megmossuk, besózzuk mindenhol, kissé a bőr alatt is, majd szintén a bőr alá nyomkodjuk a fokhagymát, és a friss zöld fűszereket. Kívül borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.

A burgonyát tepsibe szórjuk a hagymával. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk kakukkfűvel, rozmaringgal és pirospaprikával és összeforgatjuk.

A combokat bőrős felükkel lefelé rátesszük és meglocsoljuk a főzőtejszínnel, majd betesszük a sütőbe. Mikor félig már kész, a burgonyákat kissé átkeverjük, a combokat átfordítjuk, hogy a bőre megpiruljon és tovább sütjük.

Mielőtt elkészülne, rászórjuk vagy helyezzük a sajtot és készre sütjük. Friss salátával, savanyúkkal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fuszeres-csirke-burgonyan-sutve/