Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Fűszeres csirkecombok vele sült burgonyával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egyszerűen elkészíthető, laktató egytálétel 6 személyre. A csirkecomb és a burgonya együtt sül a tepsiben, így nem kell külön köretet készíteni. Ideális hétköznapi ebédnek vagy vacsorának.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.10.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, majd sóval, őrölt köménnyel, cayenne borssal, szárnyas fűszerkeverékkel és durvára darált borssal alaposan bedörzsöljük.

A burgonyát és a vöröshagymát meghámozzuk. A hagymát nagyobb cikkekre vágjuk. Az apró szemű burgonyát enyhén sós vízben 10 percig előfőzzük, majd leszűrjük. A burgonyát szárnyas fűszerrel és kevés cayenne borssal megszórjuk, és tepsibe terítjük. Rátesszük a hagymacikkeket, majd a befűszerezett csirkecombokat. Végül hozzáadjuk a libazsírt.

A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 80–90 percig sütjük, amíg a hús omlós, a burgonya pedig aranyszínű és ropogós lesz. Köretként a vele sült burgonyát és friss salátát kínálunk.

Tipp

A libazsír helyett használhatunk kacsazsírt vagy olajat is. Ha szeretnénk, sütés közben egy kevés fehérbort is önthetünk a hús alá, amitől még zamatosabb lesz a szaft.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is