Elkészítése
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, majd sóval, őrölt köménnyel, cayenne borssal, szárnyas fűszerkeverékkel és durvára darált borssal alaposan bedörzsöljük.
A burgonyát és a vöröshagymát meghámozzuk. A hagymát nagyobb cikkekre vágjuk. Az apró szemű burgonyát enyhén sós vízben 10 percig előfőzzük, majd leszűrjük. A burgonyát szárnyas fűszerrel és kevés cayenne borssal megszórjuk, és tepsibe terítjük. Rátesszük a hagymacikkeket, majd a befűszerezett csirkecombokat. Végül hozzáadjuk a libazsírt.
A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 80–90 percig sütjük, amíg a hús omlós, a burgonya pedig aranyszínű és ropogós lesz. Köretként a vele sült burgonyát és friss salátát kínálunk.
Tipp
A libazsír helyett használhatunk kacsazsírt vagy olajat is. Ha szeretnénk, sütés közben egy kevés fehérbort is önthetünk a hús alá, amitől még zamatosabb lesz a szaft.
