Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres csirkecombok vele sült burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 1,5 kg burgonya
  • 4 fej vöröshagyma
  • só
  • 1 kávéskanál szárnyas fűszerkeverék
  • 1 evőkanál durvára őrölt bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál cayenne bors
  • 2 evőkanál libazsír

Elkészítése

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, majd sóval, őrölt köménnyel, cayenne borssal, szárnyas fűszerkeverékkel és durvára darált borssal alaposan bedörzsöljük.

A burgonyát és a vöröshagymát meghámozzuk. A hagymát nagyobb cikkekre vágjuk. Az apró szemű burgonyát enyhén sós vízben 10 percig előfőzzük, majd leszűrjük. A burgonyát szárnyas fűszerrel és kevés cayenne borssal megszórjuk, és tepsibe terítjük. Rátesszük a hagymacikkeket, majd a befűszerezett csirkecombokat. Végül hozzáadjuk a libazsírt.

A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 80–90 percig sütjük, amíg a hús omlós, a burgonya pedig aranyszínű és ropogós lesz. Köretként a vele sült burgonyát és friss salátát kínálunk.

Tipp

A libazsír helyett használhatunk kacsazsírt vagy olajat is. Ha szeretnénk, sütés közben egy kevés fehérbort is önthetünk a hús alá, amitől még zamatosabb lesz a szaft.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fuszeres-csirkecombok-vele-sult-burgonyaval/