Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke

Csirkemell

Saláta receptek

Szárnyas receptek

Fűszeres csirkecsíkok salátaágyon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 csirkemellfilé 1 tk majoránna 1 kk morzsolt rozmaring 1 kk morzsolt kakukkfű frissen őrölt bors étolaj Salátához: 1 kisebb fej jégsaláta 4 paradicsom 1 kígyóuborka 2 lila hagyma reszelt sajt (házi ementáli) Öntethez: 1 ek mustár 1 ek almaecet 2 ek méz 1 ek Worchester szósz 3 ek olívaolaj fehér bors só Krutonhoz: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.11.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 tk majoránna
  • 1 kk morzsolt rozmaring
  • 1 kk morzsolt kakukkfű
  • frissen őrölt bors
  • étolaj

Salátához:

  • 1 kisebb fej jégsaláta
  • 4 paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 2 lila hagyma
  • reszelt sajt (házi ementáli)

Öntethez:

  • 1 ek mustár
  • 1 ek almaecet
  • 2 ek méz
  • 1 ek Worchester szósz
  • 3 ek olívaolaj
  • fehér bors

Krutonhoz:

  • 4 szelet fehér kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 4 ek olívaolaj


Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, egy tálban összekeverjük a fűszereket, az olajat, és beleforgatjuk a húst. A tetejére még annyi olajat öntünk, hogy teljesen elfedje a húst.

Hűtőbe tesszük. Ezt a műveletet a felhasználást megelőzően több nappal is elvégezhetjük.

A salátaágyhoz a jégsalátát apróra tépkedjük, a lila hagymát apró kockára, az uborkát és paradicsomot nagyobb kockára vágjuk.

Közben az öntethez összekeverjük a hozzávalókat, és meglocsoljuk vele a tálban lévő salátakeveréket.

A krutonhoz a kenyérszeletek héját levágjuk, és a kenyérbelet kockára vágjuk. Egy serpenyőben 2 ek olajat hevítünk, beledobjuk az egyik megroppantott fokhagymát és az egyik rozmaringágat. Rádobjuk a kenyérkockák felét, és lepirítjuk.
Ezt a műveletet megismételjük friss fokhagymával és rozmaringággal, és ha a második adag kenyérkocka is lepirult, félretesszük, a rozmaring ágat és fokhagymát kidobjuk.

A húst forró serpenyőben kisütjük. Ezután az egészet adagonként tálaljuk. A tányérokra 1 adag salátakeveréket teszünk, erre helyezzük a húst. Végül pirított kenyérkockákat, és reszelt sajtot szórunk rá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is