Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres csirkemájpástétom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg bacon kockázva
  • 1 fej hagyma
  • majoránna ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • 100 ml tejszín
  • kapribogyó ízlés szerint

Tetejére

  • 5 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • snidling ízlés szerint
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

10 dkg vajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a bacont is, majd a felezett májat is és fehéredésig pirítjuk. Belekeverünk mustárt, majoránnát és kb 1/2 dl vízzel felöntjük.

Közben 5 dkg vajat felolvasztunk, hozzázúzzuk a fokhagymát, majd beletesszük az aprított snidlinget és petrezselymet, majd félretesszük.

Az elkészült májat még melegen botmixerrel pépesítjük, beleöntjük a tejszínt és 5 dkg vajat, sózzuk és újra átkeverjük. Én most kapribogyót is kevertem bele.

Üvegbe öntjük és a tetejére kanalazunk a fűszeres vajból is. Egy éjszakát pihentetjük hűtőben fogyasztás előtt.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fuszeres-csirkemajpastetom-2/