Elkészítése
A csirkemell filéket ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük.
A reszelt burgonyát a tojással, a liszttel, kevés vízzel és egy csipet sóval sűrű palacsintatésztához hasonló masszává keverjük. A csirkecsíkokat először lisztben megforgatjuk, majd a burgonyás masszába mártjuk.
Bő, közepesen forró olajban, mérsékelt lángon aranybarnára sütjük, hogy a hús is jól átsüljön, a bunda pedig ropogós legyen.
Tálalás
Frissen, szalmakrumplival vagy friss salátával kínáljuk.
Tipp
Ha még ropogósabb bundát szeretnénk, a masszához keverhetünk kevés reszelt sajtot is. Finomabb ízvilágot kapunk, ha friss zöldfűszerekkel – például petrezselyemmel vagy kakukkfűvel – gazdagítjuk a tésztát.
