Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres csirkemell csíkok burgonyás bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 3 szem burgonya
  • 2 db tojás
  • 5-6 evőkanál finomliszt
  • só
  • őrölt fehérbors
  • étolaj
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése

A csirkemell filéket ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük.

A reszelt burgonyát a tojással, a liszttel, kevés vízzel és egy csipet sóval sűrű palacsintatésztához hasonló masszává keverjük. A csirkecsíkokat először lisztben megforgatjuk, majd a burgonyás masszába mártjuk.

Bő, közepesen forró olajban, mérsékelt lángon aranybarnára sütjük, hogy a hús is jól átsüljön, a bunda pedig ropogós legyen.

Tálalás

Frissen, szalmakrumplival vagy friss salátával kínáljuk.

Tipp

Ha még ropogósabb bundát szeretnénk, a masszához keverhetünk kevés reszelt sajtot is. Finomabb ízvilágot kapunk, ha friss zöldfűszerekkel – például petrezselyemmel vagy kakukkfűvel – gazdagítjuk a tésztát.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fuszeres-csirkemell-csikok-burgonyas-bundaban/