Elkészítése
A csirkemell szeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk. A lisztbe keverünk egy kis piros paprikát, és a húsokat ebbe a fűszeres lisztbe forgatjuk. Forró olajban, lassú tűznél mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Sajtmártás elkészítése:
A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a vajat és a tejet. Ezt a keveréket vízgőz felett folyamatos keverés mellett besűrítjük. Amikor a tojásos-tejes keverék besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot. Tovább keverjük vízgőz felett addig, amíg a sajt teljesen elolvad és sima, krémes mártást kapunk. Figyeljünk rá, hogy a mártást ne forraljuk fel, csak melegítsük. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
A sajtmártást a sült csirkemell mellé tálaljuk.

