Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 25 dkg szeletelt bacon
- 1-2 chili paprika
- 1 mk őrölt bors
- 1 csipet őrölt koriander
- só ízlés szerint
- 1 tk szárnyas fűszerkeverék
- 1 mk cayenne bors
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk. A chili paprikát nagyon apróra vágjuk. A húst sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel, borssal, cayenne borssal, apróra vágott chilivel és őrölt korianderrel megszórjuk.
Alaposan bedörzsöljük. A szárnyakat két-két szelet baconbe tekerjük, és tepsibe tesszük. Pici vizet öntünk alá, és előmelegített sütőben lefóliázva 35-40 percet sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és a sütőbe visszatéve szép pirosra sütjük.
Köretnek petrezselymes burgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!