Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres csirkeszárnyak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • só
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 0,5 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál durvára őrölt színes bors
  • 1 kávéskanál füstölt chili keverék
  • 2 kávéskanál durvára őrölt chili paprika
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 2 kávéskanál fokhagyma granulátum
  • 0,5 kávéskanál cayenne bors

A panírozáshoz

  • natúr kukoricapehely
  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a forgóknál elvágjuk, és a szárnyvégeket levágjuk. A húst megsózzuk, alaposan befűszerezzük, majd 20-30 percre a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

A kukoricapelyhet apróra morzsoljuk. A szárnyakat először lisztbe, majd tojásba, végül az összemorzsolt kukoricapehelybe vagy kukoricapehely és zsemlemorzsa keverékébe forgatjuk.

A bepanírozott szárnyakat bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fuszeres-csirkeszarnyak/