Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres mázas csirkeszárny recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál menta
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 evőkanál koriander levél
  • 4 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl húsleves
  • 1 kiskanál bors

Elkészítése

A csirkeszárnyakat kettévágjuk, majd jól behűtjük, mivel így jobban fognak sülni. A hagymát finomra vágjuk a zöldfűszerekkel együtt. Közben az olajat felhevítjük, és a szárnyakat megforgatva pirosra sütjük. Ha elkészültek, szűrőlapáttal kiszedjük őket, és félretesszük.

A visszamaradt olajban a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a cukrot, és kevergetve világosra karamellizáljuk. Ekkor hozzáöntjük a levest, majd a csirkeszárnyakat visszahelyezzük az edénybe. Megborsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, és lefedve, kis lángon körülbelül 30 percig pároljuk.

Ezután a fedőt levéve, kevergetve tovább sütjük-pároljuk, amíg a húsokon vastag, ragacsos bevonat nem képződik. Párolt rizs és zöldsaláta illik hozzá, amelyek tökéletesen kiegészítik ezt az ízletes ételt.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fuszeres-mazas-csirkeszarny/