Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkeszárny

Szárnyas receptek

Fűszeres panírban sült csirkeszárnyak alma- és tökpürével

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 12 csirkeszárny 50 dkg tisztított sonkatök, vagy sütőtök 50 dkg savanykás alma 2 ek méz 2 tk citromlé leheletnyi őrölt szegfűszeg Panírhoz: 1 mk só 1 mk kurkuma 1 mk gyömbér 1 mk borsikafű 2 tojás 10 dkg kukoricaliszt 10 dkg zsemlemorzsa étolaj a kisütéshez 50 dkg burgonya (köretnek) Elkészítése: Az almát megmossuk, meghámozzuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kulina
Beküldte: 2015.08.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 12 csirkeszárny
  • 50 dkg tisztított sonkatök, vagy sütőtök
  • 50 dkg savanykás alma
  • 2 ek méz
  • 2 tk citromlé
  • leheletnyi őrölt szegfűszeg

Panírhoz:

  • 1 mk só
  • 1 mk kurkuma
  • 1 mk gyömbér
  • 1 mk borsikafű
  • 2 tojás
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • étolaj a kisütéshez
  • 50 dkg burgonya (köretnek)


Elkészítése:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát kivágjuk. Durvára darabolva lábasba tesszük, ráöntün 1 tk citromlevet, kevés vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk.

Külön edényben ugyanígy főzzük meg a tököt.

Ha kész, külön-külön a kihűlt tököt és almát is leszűrjük, mézzel, valamint csipetnyi szegfűszeggel elkeverjük, villával áttörjük, és 2 kis tálba kanalazva hűtőbe tesszük.

A megtisztított, lecsepegtetett csirkeszárnyakat bedörzsöljük sóval. A tojásokat villával felverjük, belekeverjük a maradék sót, a kurkumát, a gyömbért és a borsikafüvet.

Serpenyőbe öntünk olajat, kb. 2 ujjnyi magasan. Felhevítjük, de ne legyen túl forró. Közben a szárnyakat megforgatjuk a kukoricalisztben, a fűszeres tojásban, végül a zsemlemorzsában, és a felhevült olajba rakosgatjuk. 1-szer 2-szer megforgatva barnás-pirosra sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

Köretnek (fél)karikára vágott burgonyát sütöttem, és a hideg alma- és tökpürével együtt kínáltam.

[box style=”info”]Köretnek adhatunk párolt rizst, vagy burgonyapürét is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kulina
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is