Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres pulykamell falatok pitában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg pulykamellfilé
  • 1 darab kígyóuborka fele
  • 1 darab kaliforniai paprika fele
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 darab koktélparadicsom
  • 175 g pohár tejföl (175)
  • 2 evőkanál csípős paprikakrém
  • 1 zacskó vegyes saláta (150 g)
  • 2 darab kész pita
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • só

Elkészítése

A pulykamellfilét megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk, sóval, őrölt borssal, szárnyas fűszerkeverékkel szórjuk meg.

Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, rátesszük a húst, megpirítjuk, aztán kisebb lángon, fedő alatt pároljuk a felaprított fokhagymával együtt.

Amíg a hús elkészül, addig összevágjuk a zöldségeket: a lilahagymát, uborkát, paradicsomot karikára vagy félkarikára, a paprikát kisebb kockákra.

A tejfölt kikeverjük a csípős paprikakrémmel.

A pitát mini grillben (vagy mikroban) kb 1-2 perc alatt átmelegítjük.

Ha megpuhult a hús (kb 10-12 perc) levesszük róla a fedőt, nagy lángon rápirítunk és el is készült.

A pitát megtöltjük a hússal, a zöldségekkel és bőven kanalazunk rá a tejfölös szószból is. A maradék vegyes salátával, zöldségekkel tálaljuk.

Kitűnő, laktatós étel a nap bármely szakában és rövid idő alatt elkészül.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fuszeres-pulykamell-falatok-pitaban/