Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres sült csirke, sárgarépás sült rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkeszárny
  • 4 darab alsócomb
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • 1 szál sárgarépa
  • bors
  • só
  • 1 teáskanál szárnyas füvészkerték
  • 4 evőkanál olaj (olíva)
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése

A húsokat befűszerezzük sóval, borssal és a csirkefűszerrel, majd állni hagyjuk.

A rizst folyó vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A répát lereszeljük, a hagymát kockára vágjuk.

Az olajat felforrósítjuk, majd belerakjuk a húsokat és fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

A riszt a forró olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a hagymát, megpároljuk és végül beleszórjuk a reszelt sárgarépát és összekeverjük. Felöntjük 2 bögre vízzel ízesítjük sóval, borssal fedő alatt addig főzzük lassú tűzön kevergetés nélkül, amíg teljesen elfőtte a vizet. Lefedve állni hagyjuk, hogy rizs felszívja a maradék vizet és megdagadjon, pergős legyen.

Ha minden elkészült, együtt tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fuszeres-sult-csirke-sargarepas-sult-rizzsel/