Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres, sült csirkecomb filé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkecomb filé
  • csirke vagy szárnyas fűszersó
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • 2 dl tej (kb)
  • savanyúság

Elkészítése

A csirkecomb filéket olajozott tepsibe helyezzük és ízlés szerint megszórjuk fűszersóval.

A tepsibe öntünk kb 1 dl vizet és lefóliázzuk. Erősen közepes lángon sütjük/pároljuk a csirkét. Ezután levesszük a fóliát és további 20 percen enyhén takarék lángon sütjük. A csirke így omlós lesz.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

A csirkét a burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fuszeres-sult-csirkecomb-file/