Elkészítése
Hozzávalók:
- 8 db csirkeszárny
- só, őrölt bors, esetleg házi Vegeta
A szószhoz:
- 1 db vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 1 kiskanál liszt
- só, őrölt bors
- csipetnyi őrölt pirospaprika
- kevés olaj
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megfőzzük, húslevest készítünk belőle.
A kifőtt szárnyakat megfűszerezzük sóval, őrölt borssal, esetleg vegetával, bedörzsöljük kevés étolajjal, majd tepsiben lefóliázva megsütjük.
A végén a fóliát leemelve, a bőrét is enyhén megpirítjuk.
Közben elkészítjük a fokhagymás mártást.
Kevés olajon a lereszelt vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymákkal együtt megdinszteljük, megsózzuk, megborsozzuk, kevés leves alaplével felengedjük, csipet pirospaprikát adunk hozzá, majd tejszín, és kevés liszt csomómentes keverékével besűrítjük. A közben megsült csirkeszárnyakkal tálaljuk.


