Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres sült pulykaszárny recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 darab pulykaszárny
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 0,5 evőkanál worcester szósz
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál méz

Elkészítése

A szárnyakat alaposan mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra és sózzuk be.

Az olajat keverjük össze ízlés szerint a fűszerekkel, egy kevés sóval, a szója és worcester szósszal, az összepréselt fokhagymával, majd alaposan dörzsöljük be ezzel a páccal az előzőleg már besózott szárnyakat. Ezután hagyjuk pár órát állni vagy akár egy egész éjszakán át, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Egy tepsibe helyezzük egymás mellé a bepácolt szárnyakat, majd öntsük alá a visszamaradt pácot és a fehérbort. Ezután fedjük le alufóliával a tepsit mielőtt a sütőbe tennénk.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, kb két óra alatt pároljuk puhára (én légkeverésnél 170 fokon pároltam).

Ezután vegyük le a fóliát és fordítsuk át úgy, hogy az alsó fele legyen felül és süssük szép pirosra (ha túl sok lenne alatta a lé, akkor öntsünk le belőle mielőtt visszatennénk a sütőbe sülni).

Ezután vegyük ki a sütőből és szintén fordítsuk át a húst, majd kenjük le a mézzel és süssük szép pirosra.

Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fuszeres-sult-pulykaszarny/