A húst megmossuk és megtisztítjuk.
A kenyeret hideg vízbe áztatjuk.
Megtisztítjuk és elkaparjuk a májat.
A felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk a megtisztított, felaprított gombával együtt, ezután hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is.
Kinyomkodjuk a kenyérszeleteket, majd hozzáadjuk a tojásokat, a hagymás gombát, reszelt fokhagymát, sót, borsot, a petrezselyemzöldet és összedolgozzuk az egészet.
A csirkecombok bőre alá tölteléket töltünk. Fehér cérnával bevarrjuk, hogy ki ne süljön belőle a töltelék.
A borsot, paprikát és a majoránnát az étolajjal összekeverjük. A húsokat lekenjük a kész páccal és sütőzacskóba tesszük.
220 fokra melegített sütőben kb 60 perc alatt megsütjük.
A borsót enyhén sós vízben megfőzzük. A rizst megmossuk.
Az étolajat felmelegítjük, a rizst ráöntjük és egy kicsit átforrósítjuk, majd 2 bögre forró vízzel felöntjük. Ízesítjük borssal, sóval és egy kis ételízesítővel. Ha van húsleves, akkor abból önthetünk rá. Fedő alatt puhára főzzük.
Amikor jól belszívta a levét, betesszük a jól felforrósított sütőbe. Itt dagad meg.
A borsóval összekeverjük és jöhet a tálalás.
Jó étvágyat kívánok hozzá!