Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres, töltött csirkecomb rizibizivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkecomb (egész)
  • 2 szelet kenyér
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 2 darab csirkemáj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás

Kenéséhez

  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál bors
  • csipet majoránna

A rizibizihez

  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • 2 bögre víz (vagy húsleves alaplé)
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • 20 dkg zöldborsó

Elkészítése

A húst megmossuk és megtisztítjuk.

A kenyeret hideg vízbe áztatjuk.

Megtisztítjuk és elkaparjuk a májat.

A felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk a megtisztított, felaprított gombával együtt, ezután hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is.

Kinyomkodjuk a kenyérszeleteket, majd hozzáadjuk a tojásokat, a hagymás gombát, reszelt fokhagymát, sót, borsot, a petrezselyemzöldet és összedolgozzuk az egészet.

A csirkecombok bőre alá tölteléket töltünk. Fehér cérnával bevarrjuk, hogy ki ne süljön belőle a töltelék.

A borsot, paprikát és a majoránnát az étolajjal összekeverjük. A húsokat lekenjük a kész páccal és sütőzacskóba tesszük.

220 fokra melegített sütőben kb 60 perc alatt megsütjük.

A borsót enyhén sós vízben megfőzzük. A rizst megmossuk.

Az étolajat felmelegítjük, a rizst ráöntjük és egy kicsit átforrósítjuk, majd 2 bögre forró vízzel felöntjük. Ízesítjük borssal, sóval és egy kis ételízesítővel. Ha van húsleves, akkor abból önthetünk rá. Fedő alatt puhára főzzük.

Amikor jól belszívta a levét, betesszük a jól felforrósított sütőbe. Itt dagad meg.

A borsóval összekeverjük és jöhet a tálalás.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fuszeres-toltott-csirkecomb-rizibizivel/