Elkészítése
A csirkemell filét megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és lecsepegtetjük. Enyhén megsózzuk, majd félretesszük.
A fűszervajhoz puha vajat használunk. Hozzákeverjük az átpréselt fokhagymát, a sót és a felaprított zöldfűszereket. Jól összedolgozzuk, majd rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A leveles tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. Minden tésztanégyzet közepére teszünk egy csirkemell szeletet, a tetejére egy kanálnyi fűszervajat. A tésztát a hús köré hajtjuk, és batyu alakot formázunk.
A batyukat kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, majd megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben 30–35 perc alatt aranybarnára sütjük. A leveles tészta ekkorra szépen megemelkedik, a csirke pedig teljesen átsül.
Tipp
Ha még tartalmasabbá tennénk, egy-egy vékony sajtszeletet is tehetünk a csirkére a fűszervaj alá. A batyukat érdemes frissen tálalni, mert a leveles tészta ilyenkor a legropogósabb. Kínálhatjuk salátával vagy párolt zöldséggel is.
