Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Fűszervajas csirke tésztabatyuban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fűszervajas csirke tésztabatyuban egyszerűen elkészíthető fogás, mégis látványos és különleges. A csirkemell omlóssá válik a fűszervajtól, a leveles tészta pedig kellemesen ropogósra sül. Ideális választás hétvégi ebédhez vagy vendégváráshoz, mert könnyen adagolható és biztos siker.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szandy0111
Beküldte: 2013.11.05.

Hozzávalók

A fűszervajhoz

Elkészítése

A csirkemell filét megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és lecsepegtetjük. Enyhén megsózzuk, majd félretesszük.

A fűszervajhoz puha vajat használunk. Hozzákeverjük az átpréselt fokhagymát, a sót és a felaprított zöldfűszereket. Jól összedolgozzuk, majd rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A leveles tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. Minden tésztanégyzet közepére teszünk egy csirkemell szeletet, a tetejére egy kanálnyi fűszervajat. A tésztát a hús köré hajtjuk, és batyu alakot formázunk.

A batyukat kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, majd megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben 30–35 perc alatt aranybarnára sütjük. A leveles tészta ekkorra szépen megemelkedik, a csirke pedig teljesen átsül.

Tipp

Ha még tartalmasabbá tennénk, egy-egy vékony sajtszeletet is tehetünk a csirkére a fűszervaj alá. A batyukat érdemes frissen tálalni, mert a leveles tészta ilyenkor a legropogósabb. Kínálhatjuk salátával vagy párolt zöldséggel is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
szandy0111
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is