Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszervajas csirke tésztabatyuban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 50 dkg leveles tészta
  • só
  • vaj
  • 1 db tojás

A fűszervajhoz

  • 15 dkg vaj
  • kakukkfű
  • rozmazing
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • só
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A csirkemell filét megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és lecsepegtetjük. Enyhén megsózzuk, majd félretesszük.

A fűszervajhoz puha vajat használunk. Hozzákeverjük az átpréselt fokhagymát, a sót és a felaprított zöldfűszereket. Jól összedolgozzuk, majd rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A leveles tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. Minden tésztanégyzet közepére teszünk egy csirkemell szeletet, a tetejére egy kanálnyi fűszervajat. A tésztát a hús köré hajtjuk, és batyu alakot formázunk.

A batyukat kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, majd megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben 30–35 perc alatt aranybarnára sütjük. A leveles tészta ekkorra szépen megemelkedik, a csirke pedig teljesen átsül.

Tipp

Ha még tartalmasabbá tennénk, egy-egy vékony sajtszeletet is tehetünk a csirkére a fűszervaj alá. A batyukat érdemes frissen tálalni, mert a leveles tészta ilyenkor a legropogósabb. Kínálhatjuk salátával vagy párolt zöldséggel is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fuszervajas-csirke-tesztabatyuban/