Elkészítése
A pulykamellet kiklopfoljuk, majd megsózzuk és borsozzuk. A gesztenyét összenyomkodjuk, hozzáadjuk a főzőtejszínt és az aszalt gyümölcsöket, majd ezt a keveréket egyenletesen rákenjük a húsra, és feltekerjük. A tekercset baconnal körbetekerjük, tepsibe helyezzük, kevés vizet és olajat öntünk alá. Alufóliával lefedve megpároljuk a sütőben.
Amíg a hús párolódik, elkészítjük a mézes aszalt gyümölcsöket. Kisebb lábosba tesszük a vegyes aszalt gyümölcsöket és az aszalt szilvát, majd hozzáadjuk a mézet, az őrölt fahéjat és egy kevés vizet. Lassú tűzön pároljuk, amíg a gyümölcsök megpuhulnak. Ekkor belekeverjük a keményítőt, és pár percig tovább sűrítjük.
Amikor a pulykamell megpárolódott, levesszük róla az alufóliát, és a bacont pirosra sütjük a tetején. A húst szeletelve, a mézes aszalt gyümölcsökkel és párolt rizzsel tálaljuk.
