Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés aszalt szilvás pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 szelet pulykamell
  • 1 csomag gesztenyepüré
  • 0,5 dl főzőtejszín (főző)
  • pár szem aszaltszilva
  • só
  • bors
  • olaj
  • bacon
  • aszalt gyümölcsök
  • méz
  • fahéj
  • 1 dl víz
  • 1 kávéskanál étkezési keményítő

Elkészítése

A pulykamellet kiklopfoljuk, majd megsózzuk és borsozzuk. A gesztenyét összenyomkodjuk, hozzáadjuk a főzőtejszínt és az aszalt gyümölcsöket, majd ezt a keveréket egyenletesen rákenjük a húsra, és feltekerjük. A tekercset baconnal körbetekerjük, tepsibe helyezzük, kevés vizet és olajat öntünk alá. Alufóliával lefedve megpároljuk a sütőben.

Amíg a hús párolódik, elkészítjük a mézes aszalt gyümölcsöket. Kisebb lábosba tesszük a vegyes aszalt gyümölcsöket és az aszalt szilvát, majd hozzáadjuk a mézet, az őrölt fahéjat és egy kevés vizet. Lassú tűzön pároljuk, amíg a gyümölcsök megpuhulnak. Ekkor belekeverjük a keményítőt, és pár percig tovább sűrítjük.

Amikor a pulykamell megpárolódott, levesszük róla az alufóliát, és a bacont pirosra sütjük a tetején. A húst szeletelve, a mézes aszalt gyümölcsökkel és párolt rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gesztenyes-aszalt-szilvas-pulykamell/