Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Gesztenyés csirkecomb meggymártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húsokat megtiszítjuk és a bőrüket fellazítjuk. A krumplit meghámozzuk és megfőzzük, majd még forrón összetörjük. A krumplit összekeverjük a kiengedett gesztenyemasszával, hozzáadjuk a tojást és sózzuk, borsozzuk. A kész tölteléket a húsok bőre alá töltjük. A combokat egy tepsibe tesszük, a vajat felolvasztjuk és belekeverjük a kakukkfüvet, majd a combokra kenjük. Sózzuk és borsozzuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.11.30.

Hozzávalók

Meggymártáshoz

Elkészítése

A húsokat megtiszítjuk és a bőrüket fellazítjuk.

A krumplit meghámozzuk és megfőzzük, majd még forrón összetörjük.

A krumplit összekeverjük a kiengedett gesztenyemasszával, hozzáadjuk a tojást és sózzuk, borsozzuk. A kész tölteléket a húsok bőre alá töltjük. A combokat egy tepsibe tesszük, a vajat felolvasztjuk és belekeverjük a kakukkfüvet, majd a combokra kenjük. Sózzuk és borsozzuk, majd alufóliával befedjük és 200 fokos sütőbe toljuk kb 1,5 órára, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

A mártáshoz a meggyet annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Hozzáadjuk a cukrokat, fahéjat és a szerecsendiót. Aki szeretne, szegfűszeget is tehet hozzá, majd felforraljuk.

A tejszínben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd kevés főzőlével felengedjük és csomómentsre keverjük az egészet. Lassan a meggyhez adjuk és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha nem elég sűrű, akkor liszttel süríthetünk rajta.

A kész combokat a mártással tálaljuk.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is