Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Gesztenyés göngyölt csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a gesztenyés göngyölt csirkemell igazán különleges főétel, amelyben a gesztenye, a diófélék és a fűszerek pikáns, ünnepi ízt adnak a húsnak. A bacon ropogós burokban sül meg, így szaftos és ízletes marad.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.09.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A szalonna felét felkockázzuk, kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, petrezselymet, diót, tökmagot és fenyőmagot. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd összekeverjük a beáztatott, kinyomkodott zsemlével és a tojással. Hozzáadjuk a natúr gesztenyemasszát is, és alaposan összedolgozzuk, hogy kenhető tölteléket kapjunk.

A csirkemelleket hosszában vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk és megsózzuk. A tölteléket egyenletesen rákenjük a húsokra, majd feltekerjük. A tekercseket a maradék bacon szeletekkel körbetekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a bacon szépen megpirul, a hús pedig teljesen átsül.

Tálalás

A göngyölt csirkemellet felszeletelve kínáljuk. Köretként burgonyapüré, párolt zöldség vagy friss saláta is jól illik mellé.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk egy kevés reszelt sajttal vagy aszalt gyümölccsel (pl. áfonyával, szilvával), így még izgalmasabb ízhatást kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is