Elkészítése
A szalonna felét felkockázzuk, kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, petrezselymet, diót, tökmagot és fenyőmagot. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd összekeverjük a beáztatott, kinyomkodott zsemlével és a tojással. Hozzáadjuk a natúr gesztenyemasszát is, és alaposan összedolgozzuk, hogy kenhető tölteléket kapjunk.
A csirkemelleket hosszában vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk és megsózzuk. A tölteléket egyenletesen rákenjük a húsokra, majd feltekerjük. A tekercseket a maradék bacon szeletekkel körbetekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a bacon szépen megpirul, a hús pedig teljesen átsül.
Tálalás
A göngyölt csirkemellet felszeletelve kínáljuk. Köretként burgonyapüré, párolt zöldség vagy friss saláta is jól illik mellé.
Tipp
A tölteléket gazdagíthatjuk egy kevés reszelt sajttal vagy aszalt gyümölccsel (pl. áfonyával, szilvával), így még izgalmasabb ízhatást kapunk.
