Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés göngyölt csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 egész csirkemell filé
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg natúr gesztenyemassza
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg tökmag
  • 10 dkg fenyőmag
  • 1 darab zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só

Elkészítése

A szalonna felét felkockázzuk, kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, petrezselymet, diót, tökmagot és fenyőmagot. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd összekeverjük a beáztatott, kinyomkodott zsemlével és a tojással. Hozzáadjuk a natúr gesztenyemasszát is, és alaposan összedolgozzuk, hogy kenhető tölteléket kapjunk.

A csirkemelleket hosszában vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk és megsózzuk. A tölteléket egyenletesen rákenjük a húsokra, majd feltekerjük. A tekercseket a maradék bacon szeletekkel körbetekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a bacon szépen megpirul, a hús pedig teljesen átsül.

Tálalás

A göngyölt csirkemellet felszeletelve kínáljuk. Köretként burgonyapüré, párolt zöldség vagy friss saláta is jól illik mellé.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk egy kevés reszelt sajttal vagy aszalt gyümölccsel (pl. áfonyával, szilvával), így még izgalmasabb ízhatást kapunk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gesztenyes-gongyolt-csirkemell/