Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés pulyka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db pulyka
  • 20 dkg sertéshús
  • 0,5 kg gesztenye
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle
  • kevés tej
  • 5 dkg vaj
  • só
  • bors

Elkészítése

A sertéshúst megdaráljuk, és összegyúrjuk a tojással, a tejben megáztatott, kifacsart, megdarált zsemlével, a megfőtt, áttört gesztenyével, 5 deka apróra vágott szalonnával, sóval meg borssal.

Ezzel a töltelékkel megtöltjük a megtisztított pulyka belsejét, a nyílást összetűzzük.A szárnyas mellét-combját alaposan megtűzdeljük szalonnával, és ha a szalonna nem túl sós, egy kissé meg is sózhatjuk a húst.

A továbbiakban úgy járunk el vele, mint a sült bébipulykával. Almapüré illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gesztenyes-pulyka/