Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyével töltött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 darab egész csirkecomb
  • szárnyas fűszerkeverék vagy csak só és ízlés szerinti fűszerek

A töltelékhez

  • 25 dkg fagyasztott 100 %-os gesztenye
  • 1 marék aszalt barack
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál zabpehely (kb)

Továbbá

  • 2 darab alma

Elkészítése

A töltelékhez a gesztenyét kiolvasztjuk. A tojásokat a sót és annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy ne legyen túl lágy a massza (nekem 2 evőkanálnyi kellett), majd adjuk hozzá az az apró kockára vágott aszalt barackot is.

A húst befűszerezzük, majd a bőre alá töltjük a gesztenyés tölteléket.

Tepsibe rakjuk. Én 2 almát megpucoltam, felszeltem és közé dobtam, majd fólia alatt sütötjük 180 fokon kb 40 percig és még fólia nélkül kb 15 percig.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gesztenyevel-toltott-csirkecomb-2/