Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyével töltött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 db egész csirkecomb
  • szárnyas fűszerkeverék vagy csak só és ízlés szerinti fűszerek

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált fagyasztott 100%-os gesztenye
  • 1 maréknyi aszalt barack
  • 3 db tojás
  • 2 tk Himalája só
  • 1-2 ek GM zabpehely

Továbbá:

  • 2 db alma


Elkészítése:

A töltelékhez a gesztenyét kiolvasztjuk, a tojásokat a sót és annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy ne legyen túl lágy a massza, nekem 2 evőkanálnyi kellett, adjuk hozzá az az apró kockára vágott aszalt barackot is.

A húst befűszerezzük, majd a bőre alá töltjük a gesztenyés tölteléket.

Tepsibe rakjuk, én 2 almát megpucolta, felszeltem és közé dobtam, majd fedő alatt sütöttem 180 fokon kb 40 percig, majd fedő nélkül kb 15 percig.

[box style=”info”]Akár Karácsonyra is készülhet![/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gesztenyevel-toltott-csirkecomb/