Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyével,aszalt szilvával töltött csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet csirkemellfilé
  • só
  • bors
  • 25 dkg gesztenyemassza (natúr)
  • 1 darab zsemle (kevés tejben áztatva)
  • aszalt szilva
  • 2 dl vörösbor

A panírhoz

  • 10 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

Az aszalt szilvát vörös borban áztatjuk. Ezután lecsepegtetjük és kisebb darabokra vágjuk. A zsemlét tejben áztatjuk, majd kifnyomkodjuk.

A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.

A zsemlét jól összekeverjük a gesztenyével.

Egy szelet húst kiterítünk, teszünk rá gesztenyét és kitesszük aszalt szilva darabokkal. Feltekerjük, majd a szokásos módon bepanírozzuk.

Lassú tűznél, fedő alatt kisütjük forró olajban.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gesztenyevelaszalt-szilvaval-toltott-csirke/