Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombákkal, szalonnával főtt kakas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kakas feldarabolva
  • 5-6 nagyobb fej vöröshagyma
  • kolozsvári szalonna
  • zsír
  • őrölt pirospaprika
  • só, őrölt bors, őrölt kömény
  • kettő gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyemzöld
  • paprika, paradicsom
  • laskagomba
  • csiperkegomba
  • szegfűgomba


Elkészítése:

A hagymát és a kolozsvári szalonnát felkockáztam, zsíron üvegesre pároltam, hozzáadtam az őrölt paprikát és hideg vízzel felöntve elkészítettem a pörköltalapot.

Ezután a pörköltalapot a nádudvari cserépedénybe öntöttem, ebbe belehelyeztem az átmosott és darabolt kakashúst. Sóztam, borsoztam, köménnyel meghintettem, beleraktam a pucolt fokhagymagerezdeket, a friss paprikát, paradicsomot egy csokor friss petrezselyemzöldet és felöntöttem meleg vízzel.

Kemencében közel 4 órán át főtt. Mielőtt teljesen kész lett, akkor tettem bele a gombákat, ez kb fél órával a kivétel előtt történt.

[box style=”info”]Tálaláskor ízlés szerint tejföllel megbolondítható.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombakkal-szalonnaval-fott-kakas/