Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Gombaragus csirkeszelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 szelet csirkemellfilé 1 csapott kk só 1 nagy csipet őrölt bors 4 nagyobb gomba 2 ek olaj 1 közepes vöröshagyma 5 dkg trappista sajt Elkészítése: A húst alaposan mossuk meg, a felesleges vizet itassuk fel róla. Sóval és borssal szórjuk meg. Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat és süssük meg a húsok mindkét […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.03.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 szelet csirkemellfilé
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 4 nagyobb gomba
  • 2 ek olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 dkg trappista sajt


Elkészítése:

A húst alaposan mossuk meg, a felesleges vizet itassuk fel róla. Sóval és borssal szórjuk meg.

Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat és süssük meg a húsok mindkét oldalát pár perc alatt, majd tegyük félre.

A gombákat tisztítsuk meg (héjukat lehúzzuk és folyó víz alatt átöblítjük), majd szeleteljük vékonyra.

A serpenyőben, amelyben a húsokat sütöttük megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. (Ha kevés az olaj, pótoljuk.) Rádobjuk a felszeletelt gombát, sóval, borssal ízesítjük és pár perc alatt megpároljuk.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Helyezzük bele a megsült hússzeleteket, és a gombás ragut egyenletesen osszuk el rajta. Szórjuk meg reszelt sajttal, majd toljuk be a forró sütőbe. Addig süssük, amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére.

Melegen, salátával vagy krumplipürével kínáljuk.

[box style=”info”]Roppant egyszerű, húsos fogás a gomba kedvelőinek. Melegen, krumplipürével, vagy tejfölös-zöldséges salátával kínáljuk.

A salátához megtisztítunk egy kígyóuborkát, két sárgarépát és egy nagyobb lila hagymát. A zöldségeket egész vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval. 1,5 dl tejfölt simára keverünk 1 evőkanál majonézzel, 1 teáskanál mustárral, 1 nagy csipet sóval, 1 nagy csipet borssal és összeforgatjuk a zöldségekkel.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is