Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-boros zúzapörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykazúza
  • 25 dkg gomba (nekem most fehér és barna csiperke)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 2 dl száraz vörösbor
  • bors
  • só
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • olaj

Elkészítése

A hagymát és a fokhagymát felkockázom, majd az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a kockákra vágott paprikát és paradicsomot és együtt sütöm kicsit.

Utána ráteszem a megmosott és felkockázott zúzát és fehéredésig pirítom. Megszórom a fűszerpaprikával, borssal és ételízesítővel. Jól átkeverem és ráöntöm a vörösbort, majd fedő alatt párolom.

Néha megkeverem és amikor a zúza már majdnem puha, akkor hozzáadom a megtisztított, négy darabba vágott gombafejet. Ha szükséges, akkor még most lehet egy kortynyi bort önteni hozzá.

Ha a gomba is párolódott pár percig, akkor készen is vagyunk.

Én ma nokedlit készítettem hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombas-boros-zuzaporkolt/