Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Gombás citromos csireragu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Gombás citromos csirkeragu egy üde, könnyű fogás, amelyben a csirkemell és a gomba friss citromos ízzel párosul. A tejfölös szaft lágyítja és kerekebbé teszi az ételt, így remek választás hétköznapi ebédre vagy vacsorára.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.15.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük.

Közben a konzervgombát lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a citromlevet. A feldarabolt húst a maradék forró olajba tesszük, és fehéredésig pirítjuk. Ezután rátesszük a citromlével ízesített gombát, felöntjük a vízzel, majd fedő alatt pároljuk, amíg a hús megpuhul.

Egy tálban a tejfölt, a lisztet és a pirospaprikát simára keverjük, majd a raguhoz adjuk. Néhány percig együtt főzzük, hogy besűrűsödjön. Végül sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, reszelhetünk egy kevés citromhéjat is a raguhoz. Köretnek jól illik hozzá a párolt rizs.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is