Elkészítése
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük.
Közben a konzervgombát lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a citromlevet. A feldarabolt húst a maradék forró olajba tesszük, és fehéredésig pirítjuk. Ezután rátesszük a citromlével ízesített gombát, felöntjük a vízzel, majd fedő alatt pároljuk, amíg a hús megpuhul.
Egy tálban a tejfölt, a lisztet és a pirospaprikát simára keverjük, majd a raguhoz adjuk. Néhány percig együtt főzzük, hogy besűrűsödjön. Végül sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.
Tipp
Ha intenzívebb ízt szeretnénk, reszelhetünk egy kevés citromhéjat is a raguhoz. Köretnek jól illik hozzá a párolt rizs.
